Асоциацията на българските застрахователи публикува подробна информация за това при какви

...
Асоциацията на българските застрахователи публикува подробна информация за това при какви
Коментари Харесай

След потопа по Южното Черноморие: Ето кои щети покриват застрахователите

Асоциацията на българските застрахователи  публикува подробна информация за това при какви условия и кои вреди могат да бъдат покрити след опустошителните наводнения по Южното Черноморие.

Оказва се, че хората, имащи застраховка, би трябвало да подадат при първа опция съобщение до своя осигурител за това какви материални вреди са им били нанесени. 

Пострадалите не би трябвало да показват документи за това, че наводнението се е случило в тази част на страната. 

От Асоциацията оповестяват, че са призовали всички застрахователи да удължат периодите, в които одобряват уведомленията на хората с описаните вреди, тъй че всички потърпевши, които имат направени застраховки, да получат своето обезщетение.

Публикуваме цялата информация от Асоциацията на българските застрахователи: 

Във връзка с многочислени запитвания по повод приемането на застрахователни компенсации във връзка материални вреди в следствие от наводнението по южното Черноморие, АБЗ ви осведоми за следното:

· Пострадалите от естественото злополучие в региона на южното Черноморие и Странджа от 5.09.23г. при първа опция могат да се извърнат към застрахователя си и да подадат съобщение за претенция;

· При заявяване на рекламация, не е належащо да се показват документи, които да удостоверяват, че такова наводняване се е случило в този регион и на тази дата;

· В случай, че потърпевшото имущество е моторно транспортно средство, каравана или различен тип ремарке, не би трябвало да се смъкват регистрационните му табели;

· След реализиране на контакт със застрахователя, прецизно да бъдат следвани неговите инструкции;

· От страна на АБЗ към застрахователите е насочен апел да удължат периода за завеждане на искания по отношение на това събитие колкото е належащо, с цел да могат умерено да бъдат признати и обслужени всички потърпевши.

Препоръките на АБЗ, подхванатите дейности и потребността от обезпечаване на своевременна информация бяха разисквани на среща сред представители на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР